7 koolhydraatarme ontbijt tips

De dag kun je vanaf nu goed beginnen met deze 7 koolhydraatarme ontbijt tips. Om te kunnen afvallen zonder daarbij honger te lijden is een stabiele bloedsuikerspiegel van belang. Een koolhydraatarm ontbijt is de basis van een stabiele bloedsuikerspiegel. Lees er meer over in mijn blog over koolhydraatarme ontbijt tips.

smoothie aardbei mango perzik
smoothie aardbei mango perzik

Waarom een koolhydraatarm ontbijt?

De dag beginnen met een koolhydraatarm ontbijt zorgt er voor dat je tot aan de lunch geen of weinig honger hebt. Het voorkomt dat je behoefte krijgt aan een tussendoortje. Dit komt omdat je bloedsuikerspiegel laag blijft.

Een koolhydraatarm ontbijt kan 2 accenten hebben. Of het is een eiwitrijk ontbijt of het is en vetrijk ontbijt.  Vooral een vetrijk ontbijt zorgt lang voor een verzadigd gevoel, je kunt het er lang op vol houden.

Bovendien heeft je lichaam al gedurende 8 uren slaap geen voedsel gehad dus zal de vetverbranding gemakkelijker worden voortgezet met vet als voedsel. Wanneer je vetrijk en koolhydraatarm ontbijt zul je meer energie ervaren gedurende de dag en ook minder last hebben van een dip.

7 koolhydraatarme ontbijt tips

Tip 1

150 gram volle yoghurt met 150 rood fruit

Tip 2

2 gebakken eieren met spek

gebakken eieren met spek
gebakken eieren met spek

Tip 3

omelet met 2 eieren en en 2 plakjes ham

Tip 4

2 gekookte eieren met rookvlees

Tip 5

Roerei met gebakken ui en paprika en champignons

Tip 6

Omelet met 2 eieren 100 gram soepgroente en plakje ham of kaas

Tip 7

150 gram Griekse yoghurt met een halve banaan , havervlokken en handvol cashewnoten

Eigen ervaringen

Deze 7 ontbijtjes gebruik ik zelf ook vooral de volle yoghurt met rood fruit is een favoriet. Ik kan er minstens 4 uren op werken zonder dat ik honger krijg. 

De rest van de dag probeer ik ook op mijn koolhydraten te letten. Dus tussen de middag meestal 4 sneetjes koolhydraatarm brood van de Albert Hein met 48 + kaas.

Wanneer ik thuis ben en meer fysiek werk verricht maak ik ook wel eens een uitsmijter met koolhydraatarrm brood. Ook soep is een goede lunch.

De ketorevolutie

Wil je nou echt alles weten over koolhydraatarm eten neem dan eens een kijkje op de site van de ketorevolutie. De ketorevolutie is het meest complete aanbod op dit moment voor wat betreft koolhydraatarm eten.

Je treft er een keur aan producten zoals recepten, kookboeken, video cursussen en boodschappenlijstjes. Bovendien is er de mogelijkheid om lid te worden van een community waar je mensen treft met dezelfde doelen.

Je hoeft het dus niet alleen te doen.
Start nu met afvallen! Start met de ketorevolutie

de ketorevolutie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *