Met koffie lichaamsvet verbranden!

met koffie vet verbranden

Wat is het effect van koffie op je vetverbranding?

Het eerste kopje koffie ’s ochtends smaakt mij altijd het beste. Wat is het wat cafeïne / koffie met mij doet, op mentaal maar vooral op fysiek gebied. Lees hierover in mijn blog over koffie en vet verbranden.

Positieve eigenschappen

Aan koffie worden veel positieve eigenschappen toegedicht. Zo wordt bewezen geacht dat koffie de vetverbranding stimuleert. Dat koffie het risico op diabetes, lever- en darmkanker, hart- en vaatziekten en chronische ontstekingen verlaagt.

Koffie als ondersteuning

Koffie kan dus een goede ondersteuning zijn bij een voedingspatroon dat koolhydraatarm is en suikervrij. Om de overstap van glucose naar vet als brandstof te maken kun je je koffieconsumptie een centrale rol geven. Natuurlijk doe je dat alleen als je een koffieliefhebber bent zoals ik.

Koffie en intermittent fasting

Op dagen dat ik niet hoef te werken doe ik vaak aan intermittent fasting. Meestal eet ik dan niet vanaf het diner tot de volgende ochtend 10 uur en soms tot 12.00 uur. Dit staat ook bekend als schema 8/16 (8 uren eten foodwindow en 16 uren fasting fastwindow) Koffie drinken op die ochtenden maakt het vasten een stukje gemakkelijker voor mij en het stimuleert de vetverbranding.

Koffie met ingrediënten

Om de dag als “vetverbrander” optimaal te starten is het
volgende aan te bevelen;

Wat heb je nodig?
ingredienten

 • 2 kopjes koffie
 • 1 eetlepel room
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 rauw ei

Bereidingswijze;

 • Maak 1 kopje koffie ( in een grote mok)
 • voeg 1 rauw ei toe
 • voeg 1 eetlepel room toe
 • voeg 1 eetlepel kokosolie toe
 • Mix het geheel met een staafmixer
 • Zet het 2de kopje koffie
 • voeg het 2de kopje koffie toe aan de gemixte ingrediënten
 • Even roeren en klaar is de koffie!

Deze mok koffie kan, door de toegevoegde ingrediënten, je ontbijt vervangen. Het zet je metabolisme op vetverbranding. Nu kan ik mij voorstellen dat je, bij de gedachte alleen al,  het je weerhoudt om dit te maken en  het ook nog op te drinken. Ik zou zeggen probeer het eens en wanneer het je niet bevalt doe je het niet weer. Heb je het toch geprobeerd.

Ik drink helemaal geen koffie, wat nu?

Wanneer je geen koffie drinkt kun je hetzelfde doen maar dan met thee. Zorg er dan wel voor dat je cafeïne houdende thee gebruikt. Meestal zit de cafeïne in zwarte of groene thee.

Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?

Het voedingscentrum geeft aan dat een volwassene ongeveer 400 miligram cafeïne per dag kan innemen. In de praktijk komt het dan neer op 4 kopjes koffie per dag. Voor de theedrinkers geldt een dubbele portie als maximum dus 8 koppen  groene of zwarte thee.

Op welk moment van de dag drink je koffie?

Persoonlijk drink ik mijn koffie het liefst in de ochtend. Naarmate de dag vordert neemt mijn koffie behoefte af. Wat belangrijk is om te weten is dat koffie een opwekkend effect heeft. Dus wanneer je wil slapen en je drinkt voor het naar bed gaan koffie dan kon dat wel eens slecht voor je nachtrust zijn. Eigenlijk is het beter ‘s avonds geen koffie meer te drinken. Beter is het , wanneer je toch koffie wil drinken in de avond, te kiezen voor cafeïnevrije koffie.

Koffie als doping

Je kunt gerust zijn. In 2004 is cafeïne geschrapt van de lijst met stimulerende middelen. Maar het geeft wel aan dat koffie een stimulerende en opwekkende werking heeft. Koffie zorgt ervoor dat je een meer alerte houding krijgt, dat je concentratie toeneemt en dat je minder snel moe wordt. Koffie schijnt ook je motivatie positief te beïnvloeden.

Conclusie Is koffie gezond?

Dat lijkt mij wel, het past in ieder geval goed in een koolhydraatarm dieet / voedingspatroon. Wel dient daarbij opgemerkt te worden dat de koffie zonder suiker moet worden gebruikt. Een schep suiker zou het vetverbrandend effect van koffie teniet kunnen doen.  

De Ketorevolutie

In dit artikel heb ik je verteld hoe je vet kunt verbranden met koffie. Ik heb je alleen nog niet verteld over de ketorevolutie

De Ketorevolutie is de perfecte manier om je lichaam de transitie te laten maken van glucose naar vet als brandstof

Wil jij ook ook afvallen door vet te verbranden? Maak dan de overstap van glucose naar vet! Voor meer informatie klikhier

2 thoughts on “Met koffie lichaamsvet verbranden!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *