Wordt slank door deze 5 ochtendrituelen.

Afvallen realiseer je door goede gewoontes aan te leren. Slank worden en slank blijven is dus meer dan verantwoord eten, het is een bewuste positieve levenshouding. Door deze 5 simpele ochtend rituelen te ontwikkelen geef je een boost aan je dag en word je eenvoudig weer slank en blijf je slank.

aardbeien met blauwe bessen

Drink elke ochtend een glas water

Het is voor je metabolisme buitengewoon effectief om ’s ochtend op de nuchtere maag een glas water te drinken. Het water spoelt als het ware je systeem schoon. Het water ontgift je lichaam en maakt dat de stofwisseling de rest van de dag beter verloopt.

Wanneer je wakker wordt heb je circa 7 tot 8 uren niet gedronken. Gedurende de nacht ben je eigenlijk een beetje uitgedroogd. Water drinken op de nuchtere maag zorgt er ook voor dat je je wat voller voelt en daardoor minder eet.

Wanneer je het niet lekker vindt om water te drinken kun je ook wat citroen en of limoensap toevoegen. Pas op met koud water want dat zou mogelijk voor maagkramp kunnen zorgen.

water met limoen en citroen

Zorg voor een voedzaam ontbijt

De dag beginnen met een voedzaam ontbijt zorgt er voor dat je gedurende de dag minder honger hebt en daardoor minder eet. Wat is dan een voedzaam ontbijt? Een voedzaam ontbijt is een ontbijt met gezonde voedingsstoffen waarbij je bloedsuikerspiegel laag blijft.

Om je bloedsuikerspiegel laag te houden is het van belang suiker en snelle koohydraten te mijden. Een voorbeeld van een voedzaam ontbijt is bijvoorbeeld een omelet van 2 eieren met soepgroente en een een plakje ham of kaas.

Wat ook een optie is, wanneer je niet zo van eieren houdt, is volle yoghurt met een beetje koolhydraatarm fruit zoals aardbeien bosvruchten en blauwe bessen.

Door op deze manier te ontbijten voorkom je dat je een dip krijgt in de ochtend zodat je niet wat extra’s gaat eten. Ook zou je eens kunnen experimenteren met zogenaamde bulletproof koffie.

Lees er meer over op mijn blog Met koffie lichaamsvet verbranden.

Wanneer de wekker gaat

Wanneer de wekker gaat sta dan gelijk op en maak geen gebruik van de snooze functie. Sta op en kom in beweging. Op die manier geef je een signaal aan je lichaam dat de dag begonnen is.

Door gelijk in beweging te komen start je ook je metabolisme je stofwisseling. Zolang je nog niets hebt gegeten vindt de energie voorziening van je lichaam plaats op basis van vetverbranding.

Ook hier heb ik al eerder een blog over geschreven. Lees meer over het uitstellen van je ontbijt op mijn blog over intermittent fasting.

Zonlicht

Wanneer je eenmaal wakker bent doe dan gelijk de gordijnen open. Door de gordijnen te openen komt er licht in je woning. Ook geeft dit licht een signaal aan je lichaam dat de dag begonnen is.

Net als bij beweging zorgt (zon) licht voor het in gang zetten van een proces. Bij licht is dit vooral te merken aan je gemoedstoestand. Je voelt je vitaler en je krijgt meer energie door licht.

Omdat je meer energie voelt ga je meer beweging en kom je sneller tot actie wat weer een positief effect heeft op je verbranding. Je vitaal voelen meer energiek zijn zorgt voor meer beweging waardoor je meer afvalt.

Zonnegroet

De zonnegroet is een reeks van yoga oefeningen die je het liefst dagelijks en iedere ochtend na het ontwaken uitvoert. Het doen van yoga oefeningen heeft op den duur een aantal positieve effecten zoals;

  • Het werkt stress verminderend
  • Het zorgt voor een lagere bloeddruk
  • Het zorgt voor een betere ademhaling
  • Je word leniger waardoor je gemakkelijker meer beweegt waardoor je gemakkelijker kunt afvallen.Conclusie

Wanneer je graag wil afvallen vergt dit een verandering van jou levensstijl. Dat hoeven niet altijd grote veranderingen te zijn. Juist niet ! Het gaat vaak over kleine gedragsveranderingen die op de lange termijn een groot effect hebben.

De 5 ochtendrituelen die hierboven staan beschreven zullen op termijn een positief effect hebben op zowel je geestelijk als je lichamelijk welbevinden. Een verandering van je eetgewoontes hoort hier natuurlijk ook bij.

Gezonde en activerende  ochtend rituelen in combinatie met een gezond en gevarieerd eetpatroon zullen spelenderwijs leiden naar een gezond lichaam en een gezond gewicht.

Tip De Ketorevolutie

Ik heb je in dit blog geïnformeerd over hoe je gezond je dag kunt starten. Waar ik je nog niets over verteld heb is de Ketorevolutie

De Ketorevolutie levert je dagen lang verantwoorde menu’s waardoor je zeker weet dat je eet in de juiste verhoudingen voor wat betreft koolhydraten vetten en eiwitten.

Je hoeft er simpel weg niet meer over na te denken. Het zijn snel en gemakkelijk te bereiden maaltijden. Het belangrijkste is dat je lekker gaat eten zonder dat je honger hoeft te lijden. Je staat er dus niet alleen voor.

Wil jij , net als ik, 20 kilo afvallen en geen honger hebben maak dan nu gebruik van de Ketorevolutie
Ja, ik wil nu afvallen!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *