8 tips om minder suiker te eten

Het is algemeen bekend dat we teveel suiker eten. Er wordt zelfs beweerd dat suiker verslavend is of in ieder geval dezelfde lichamelijke reacties oproept als een verslaving. Suiker consumptie zorgt ook voor enorme bloedsuikerwisselingen.Om af te vallen door je eigen lichaamsvet te verbranden is het van belang dat je bloedsuikerspiegel geen grote spikes gaat maken en zo constant mogelijk blijft. Het is dus van belang om je suikerconsumptie terug te brengen zodat je kunt starten met vet verbranden hieronder vind je 8 tips om minder suiker te eten!

teveel suiker

1 Doe anders boodschappen.
Het begint in de supermarkt door goed op te letten wat je koopt. Dus etiketten lezen! Denk na over gezonde suikervrije snacks en koop die zodat je thuis geen suiker kunt gaan eten omdat het voorhanden is.

2 Eet meer vetten en eiwitten.
Meer vet en eiwitten zorgen er voor dat je een langere periode geen honger gevoel hebt. Je kunt er langer mee doen. De behoefte om te snaaien of te snoepen neemt af en soms verdwijnt die behoefte helemaal.

eigen gemaakte frisdrank


3 Maak je eigen frisdrank.
Gewoon water uit de kraan met een beetje citroen of limoen. Het bevat geen suiker in tegenstelling tot een blikje cola waar gemiddeld circa 35 gram suiker in zit.

4 Foodwindow
Na je avondmaaltijd geen vast voedsel meer eten zal er toe leiden dat je bloedsuikerspiegel tot rust komt. Een kopje koffie of thee kan wel maar geen voedsel zoals koekjes of frisdrank of alcohol.Het wordt gemakkelijker wanneer je op tijd naar bed gaat!

5 Planning. Zorg dat jij je maaltijden goed plant
Zorg ervoor dat je je maaltijden goed van te voren plant. Regelmatig een voedzame maaltijd met weinig tot geen suikers zal er voor zorgen dat je hongergevoel tussen die maaltijden afneemt. Ook zal je bloedsuikerspiegel vlakker worden wat de vet verbranding te goede komt.

6 Drink wanneer je toch honger hebt.
Door te drinken wanneer je honger hebt kun je vaak het hongergevoel wegnemen.

7 Doe het op je eigen manier!
Het kost tijd en moeite om je eetpatroon te veranderen. Neem daar de tijd voor en verwacht geen wonderen. Ik weeg mij maar 1 keer per week en accepteer dat het af en toe niet lukt om mij aan het gekozen eetpatroon te houden. Wanneer je maar lang genoeg volhoudt zal het uiteindelijk lukken.

8 Registreer wat je eet!
Ik gebruik zelf myfitnesspall een app die handig is in het gebruik. En ook niet onbelangrijk het is gratis!
Door je voedselinname vast te leggen kun je na verloop van tijd patronen herkennen. Bijvoorbeeld hoeveel gram suiker je per dag eet. Zie hieronder een voorbeeld van mijn suikerinname over de laatste 30 dagen.

Bonus Tip
Koop het boek Primal Endurance van Mark Sisson en lees alles over vet verbranden en de rol die suiker daarbij speelt.
Wil jij grip op koolhydraten ? Koop dan dit boek

Bekijk ook de documentaire The truth about sugar

4 thoughts on “8 tips om minder suiker te eten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *